A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Az egész váróban sehol sincs kézfertőtlenítő” – Erre számítson, ha koronavírus-tesztet kell csináltatnia

Sokféle tapasztalatot hallhattunk és olvashattunk már a médiában a koronavírussal tesztelt emberektől, az Index egyik olvasója most azonban az elejétől a végéig elmesélte az egész folyamatot.

A beteg elsőnek a háziorvosához fordult, ugyanis "tele volt az orra", erős fejfájás gyötörte és láza is lett. Hangsúlyozta, hogy nem köhögött és légszomja se volt, azonban munkahelyén járt igazoltan koronavírussal fertőzött személy. A háziorvos azt felelte, mindenképpen kéne tesztet csináltatni- ehhez a páciensnek adott egy telefonszámot, hogy ezt már magának kell elintéznie.

Az olvasó fel is hívta a számot, a vonal másik végén azonban azt mondták, ezt a háziorvosnak kell elintéznie, nem magának a páciensnek. Amikor a beteg ezt visszajelezte a orvosának, ő azt mondta "ez hülyeség, a központ rosszul tudja", mindenesetre megpróbálja elintézni.

Sikerült is, a háziorvos szólt a betegnek, hogy hamarosan kiérkezik hozzá a mentő: ez pár órán belül meg is történt. "Egy védőruhába öltözött férfi jött be a lakásba, a protokoll szerint kikérdezett, majd telefonon felhívott egy infektológust, akinek beolvasta az említett tüneteket. Ő döntött arról hogy be kell menjek mintavételre"- meséli.

Az is kiderült, hogy az autóban nem egyedül volt, összesen 3 embert szállítottak egyszerre a Szent László Kórházba. Amikor megérkezett, egy papírt kellett kitölteni - amely alapján bevitték adatait a rendszerbe - ehhez azonban olyan toll állt rendelkezésre, amelyet mindenki használhat, és egyszer sem fertőtlenítették le.

A beteg azt is elmondta: "Az egész váróban sehol sincs kézfertőtlenítő folyadék! Maszkot sem adnak, ha nem visz az ember magával. A pultnál való papírkitöltés közben próbáltam távolabb állni a mellettem lévő betegtől, de rám szóltak, hogy álljak közelebb, mert kell a hely." A hely a pulton egyébként az üres papírsablonok tárolására kellett.

Ezt követően érkezett egy orvos, aki egy különszobába kísérte a beteget, kikérdezte és megvizsgálta őt, majd megkérdezte, "minek van ott." Erre a páciens azt felelte, azért mert a háziorvos és az infektológus is ezt javasolta.

A mintavétel során megkérdezték a beteget, mikor evett utoljára, aki erre elmondta, hogy nagyjából egy órával azelőtt, hogy a kórházba ért volna. Kiderült, hogy jó pár órával a tesztelés előtt nem szabad sem senni, sem inni, a vizsgálatra jelentkezőnek azonban erről nem szólt senki. A mintát vevő orvos erre annyit mondott: "Hát igen, erről nem beszélnek a médiában."

A mintavétel után a beteget hazaküldték, és kérték, 48 óra múlva ismét menjen be egy mintavételre. Ezután felmerült benne a kérdés, hogyan kap majd értesítést az eredményről, amelyre azt felelték: a házirorvos kap majd visszajelzést, nem közvetlen a páciens.

Tovább fokozta az eddig sem túl szép helyzet okozta kellemetlenségeket, hogy a mentő ugyan bevisz a László Kórházba, haza jutnia már egyedül kell, de a tömegközlekedés és a taxizás is meg van tiltva. Viszont legalább a második mintavételre már mehet az ember saját autóval, addig pedig önkéntes házi karanténban kell maradni.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések