A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Romániában is meghalt az első koronavírus-fertőzött személy

Életét vesztette egy 67 éves, rákban szenvedő férfi Romániában, akinél március 18-án diagnosztizálták a koronavírust, írta meg a Guardian. A férfit az egyik craiovai kórházban kezelték.

Romániában eddig 367 eddig esetet regisztráltak, az országban pedig március 16-án rendeltek el szükségállapotot, melyet szombaton még tovább szigorítottak: lezárták a határokat, a bevásárlóközpontokban pedig csak az élelmiszerüzletek lehetnek nyitva, sőt a fogorvosi rendelőket is bezárták. Este 22 órától reggel 6-ig pedig részleges kijárási tilalmat vezettek be, nappal pedig nem gyülekezhet háromnál több ember, írta meg az Index.

Egy másik szomszédos országunkban, Szerbiában pénteken halt meg az első koronavírus fertőzött beteg. Ott a hétvégén hoztak további szigorú intézkedéseket: teljesen leállították a tömegközlekedést, bezárták az éttermeket, és öt emberben maximalizálták egy-egy összejövetel maximális létszámát.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések