A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

22-től 800 kalóriáig: mennyire hizlal a 10 legnépszerűbb salátaöntet?

Már napok óta salátán élsz, és nem mozdul a mérleg nyelve? Az öntet lehet a ludas.

A salátaöntetek pont azok az ételek, amelyekről sokan azt hiszik, egészségesek, és nem hizlalnak, pedig ez nem éppen így van, ezért ne csodálkozz, ha a Cézár-salátától és a rácsurgatott dresszingtől nem mozdul a mérleg nyelve.

A salátaöntetek pont azok az ételek, amelyekről sokan azt hiszik, egészségesek, és nem hizlalnak, pedig ez nem éppen így van, ezért ne csodálkozz, ha a Cézár-salátától és a rácsurgatott dresszingtől nem mozdul a mérleg nyelve.

A salátákról mindenkinek a fitneszkaja, a kalóriaszegény táplálkozás és vitamindús étkezés jut eszébe, ugyanakkor a salátához adott önteten is sok múlik, hiszen az jócskán meg tudja dobni az étel kalóriaértékét.

Melyik salátaöntet mennyire hizlal?

Vannak valóban diétás, szinte zéró kalóriás öntetek, de míg egyesek bátran fogyaszthatók saláta vagy sovány husik mellé, addig a többség dúskál a kalóriákban. A készen kapható, zacskós öntetek tele vannak cukorral és ízfokozókkal, így ha biztosra akarsz menni, a legjobb, ha te magad készíted el otthon őket.

Az alábbi képes lapozgatóban a legnépszerűbb salátaönteteket vesszük górcső alá. A könnyebb összehasonlíthatóság érdekében mindegyik öntetből 100 grammot vettünk alapegységnek. Nézd meg, mennyire hizlalnak a legnépszerűbb salátaöntetek!

A citromlé az egyik legalapvetőbb ízesítő, ám nem mindegy, frissen facsarva vagy citrompótlóként kerül a salátára. Míg 100 ml citrom leve 22 kalóriát, addig a bolti változat 118 kcal-t is tartalmazhat.

100 gramm tzatziki - ami sovány natúr joghurtból, uborkából, egy csipet fokhagymából és kaporból áll - 58 kcal-t tartalmaz, így ezt is bátran eheted saláta gyanánt vagy húsok mellé.

A balzsamecet 100 ml-je 88 kcal-t tartalmaz, így kiváló választás lehet salátákhoz és húsokhoz egyaránt. A balzsamecet kevés sót tartalmaz, stimulálja az emésztést, és értékes mikrotápanyagokban, valamint antioxidánsokban is.

100 gramm ketchup 104 kcal-t tartalmaz, a bolti változatnál azonban egy egészségesebb variációt is készíthetsz.

A különleges ízvilágú mézes-mustáros öntet, amelynek összetevői között szerepel a méz, olívaolaj, mustár, fehér balzsamecet és fokhagyma, 100 grammja 169 kcal-t tartalmaz.

A tejfölből zöldfűszerek felhasználásával finom és egyszerű öntetet készíthetsz, de ne feledkezz meg arról, hogy a 20%-os tejföl 100 grammja 207 kcal-t tartalmaz.

A Cézár-salátaöntet többek között olívaolajat, joghurtot, tojássárgáját, mustárt, citromlevet és eidami sajtot tartalmaz, ami igazi kalóriabombát varázsol az egyébként diétás salátádból. 100 gramm 263 kcal-t tartalmaz.

Az Ezersziget öntet többek között majonézt, tejfölt, fűszerpaprikát, cukrot tartalmaz, 100 grammjában nagyjából 380 kcal van, így ez sem a legdiétásabb választás a fogyókúrád ideje alatt.

Jobb, ha tudod, hogy a boltokban vásárolható majonéz 100 grammonként több mint 600 kalóriát tartalmaz, nem beszélve a benne található sűrítőanyagokról és tartósítószerekről.

Egy evőkanál olívaolaj 88 kcal-t, 100 ml pedig épp 813 kcal-t tartalmaz. Ha mindenképp ezt választod, a napi kalóriaszükségletedbe mindenképp számold bele a mennyiséget, amennyit fogyasztasz belőle.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések