Powered by Jasper Roberts - Blog

Tejszínes medvehagyma-krémleves: ezzel sűrítsd liszt helyett

Már egy csokor medvehagymából ízletes, selymes és gyors levest főzhetsz.

A medvehagyma kellemes, fokhagymára hasonlító ízét egyre többen fedezik fel, és egyre változatosabb ételeket készítenek belőle. Gyógyhatása miatt is érdemes gyakran fogyasztani, hisz jót tesz a gyomornak, a bélrendszernek, segít normalizálni a vérnyomást. Könnyed krémlevesnek különösen finom, tejszínnel lágyabbá, krumplival sűrűbbé teheted.  

Hozzávalók:

* 1 csokor medvehagyma
* 4 db közepes krumpli
* 2.5 dl főzőtejszín
* 2 evőkanál olaj
* 1 db vöröshagyma
* 1 l húsleves
* szerecsendió
* só
* bors

Elkészítés:

A medvehagymát alaposan mosd meg, vágd össze, a krumplit pucold meg, és kockázd fel. Öntsd egy lábosba az olajat, hevítsd fel, és rakd bele az apróra vágott vöröshagymát. Dinszteld meg, majd tedd hozzá a krumplit, a medvehagymát, és öntsd fel a levessel. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.

Főzd körülbelül 15 percig, vagy amíg a krumpli megpuhul. Húzd le a tűzről, turmixold össze, és csorgasd hozzá a főzőtejszínt. Rottyantsd össze pár perc alatt, levesgyönggyel, tojással még tartalmasabbá teheted. 

További hírek:

0 Megjegyzések