Powered by Jasper Roberts - Blog

Ételek, amik gátolják az öregedést

Az ideális bőrszépítő táplálékban nagy mennyiségben vannak vitaminok, ásványi anyagok, antioxidánsok, aminosavak és alapvető tápanyagok. Az alábbi ételek felelnek meg leginkább ezeknek a kritériumoknak - érdemes őket gyakran fogyasztani, ha szeretnénk késleltetni a bőrünk öregedését - írja a Házipatika.com.

Brokkoli

Sok benne a kalcium, a rost, az A-, C- és K-vitamin, található benne fitoösztrogén és egy olyan vegyi anyag, amely a szövetek öregedését segít meggátolni.

Áfonya

Igazi antioxidáns-aranybánya, amelynek rendszeres fogyasztásával sikerrel vehetjük fel a harcot arcunk öregedése ellen, mert védi a testet a sejtszintű károsodás ellen.

Lazac

Rendkívül gazdag omega-3 zsírsavban, ami nem csak segít csökkenteni a koleszterinszintet, de a stroke és a szívbetegségek kialakulását is segít megelőzni.  Sok benne a vas is - egyértelműen szépítő étel.

Mandula

Sok benne az szabadgyökökkel harcba szálló antioxidáns, a rost és az arginin - de a kalória is, szóval naponta egy kis maréknyinál többet ne fogyasszunk belőle.

Bab

Kiváló rostforrás, jó néhány betegséget segít megelőzni, többek között azoknak a gyulladásos folyamatoknak a kialakulását is, amelyek a korai bőröregedésért is felelnek.

Édesburgonya

Tele van A-vitaminnal, ami egyébként nem csak a bőrünknek, de a szemünknek is nagyon jót tesz, és sok benne a kálium is, ami segít csökkenteni a túlzott nátriumbevitel káros hatásait.

Quinoa

Sok benne a fehérje, a rost és a vas is, és tele van rengeteg hasznos tápanyaggal és aminosavval. Nem véletlenül nevezik superfoodnak - érdemes belőle minél gyakrabban az asztalra tenni egy adagot.

További hírek:

0 Megjegyzések