Hirdessen itt

Szijjártó: Itt az ideje annak, hogy az ENSZ végre elismerje a kommunisták szörnyű tettei által okozott tragédiákat

A kormány határozati javaslatot nyújt be az ENSZ-nek, amelyben kezdeményezik a kommunista diktatúrák áldozataira megemlékező nemzetközi emléknap kijelölését – minderről Szijjártó Péter számolt be közösségi oldalán. 

A külgazdasági és külügyminiszter kedden reggel tette közzé azt a bejegyzést, miszerint a kormány az ENSZ-nek azt javasolja, hogy a kommunista diktatúrák áldozatainak jelöljenek ki egy nemzetközi emléknapot. Szijjártó Péter azt írta:

Itt az ideje annak, hogy a világ legnagyobb nemzetközi szervezete végre elismerje a kommunisták szörnyű tettei által okozott tragédiákat! Több évtizednyi szovjet megszállás és elnyomás után mi, magyarok pontosan tudjuk, hogy sohasem felejthetjük el a kommunista diktatúra bűneit. Több százezer kioltott emberélet és családi tragédia szolgál a mai napig intő példaként arra, hogy az emlékezet nem csak kötelességünk, de felelősségünk is egyben. A kommunista diktatúrák nemzedékeket taszítottak jövőkép nélküli, kilátástalan helyzetbe, a halálos áldozatok számát világviszonylatban százmillióra becsülik.

A külügyminiszter hozzátette:

Miközben van már világnapja a jazznek, a teának, a jógának és a biciklinek, itt lenne az ideje, hogy az ENSZ megszüntesse azt a méltatlan állapotot, hogy százmilliónyi áldozat emlékére nem tudott még emléknapot alapítani.

Szijjártó Péter

Itt az ideje annak, hogy a világ legnagyobb nemzetközi szervezete vé... gre elismerje a kommunisták szörnyű tettei által okozott tragédiákat! Több évtizednyi szovjet megszállás és elnyomás után mi, magyarok pontosan tudjuk, hogy sohasem felejthetjük el a kommunista diktatúra bűneit.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések