A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felpörgeti az emésztést, vizelethajtó, segíti a fogyást: a kömény 3 áldásos egészségügyi hatása

Ez a filléres csodanövény természetes módon csökkenti a zsírt a szervezetben.

A kömény egyike a legalapvetőbb fűszereknek, szinte nincs olyan háztartás, ahol ne lenne megtalálható ez a filléres csodanövény. Nemcsak ízletesebbé varázsolja az ételt, de jótékony hatása révén a fogyókúrádnak is egy nagy adag löketet adhat.

A fűszerkömény Európában a 13. században terjedt el, mi több, a Biblia is említi nagyszerű tulajdonságait. A népi gyógyászatban előszeretettel használják emésztőrendszeri panaszok ellek, emellett pozitív hatással van a szívre és az érrendszerre, nem utolsósorban pedig erős antioxidáns hatása révén a rák és a Parkinson-kór megelőzésében is szerepet játszik.

A jellegzetes, erős, kissé ánizsra emlékeztető ízű növény mindamellett, hogy nagyszerű gyulladáscsökkentő, harcol a magas vérnyomással szemben, vastartalma révén vérszegénység ellen is jó, de a szépségiparban is előszeretettel alkalmazzák különböző bőrproblémák esetén.

A szervezet az elfogyasztott szénhidrátok raktározása során nagyon sok vizet köt meg, ami miatt estére puffadtnak, nagynak érezheted a hasad. A köményből készült serkentő és vízhajtó ital segít a feleslegesen elraktározott víztől megszabadulni, ezáltal 1-2 kiló víztől is megkönnyebülhet a szervezeted. 

A fűszerkömény javítja az anyagcserét, ami elengedhetetlen feltétele annak, hogy a szervezeted megfelelő ütemben tudja feldolgozni a bevitt táplálékot, ez pedig a karcsú alak eléréséhez nélkülözhetetlen.

Felturbózza az emésztést

A fűszerkömény rendkívül jó hatással van az emésztőrendszerre, nem meglepő, hogy nagyanyáink is előszeretettel ajánlották gyomorpanaszok és görcsök ellen. Elősegíti a gyomornedvek kiválasztását, szélhajtó hatása révén pedig csökkenti a has puffadását, felfúvódását, és hozzájárul az egészséges bélflóra működéséhez. Karvontartalmának köszönhetően a köménynek bélfertőtlenítő, baktérium- és gombaölő hatása van.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések