A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pölöskei Gáborné: 13 milliárd forintból indul oktatásfejlesztés Debrecenben

Tizenhárommillárd forintból elkezdődhet a komplex oktatásfejlesztési program Debrecenben - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.
Pölöskei Gáborné ismertette: Debrecenben fejlesztik a műszaki szakot, valamint a szakképzés területén - leginkább az OKJ-s képzések országos átszervezésével összefüggő - képzésátalakítás és tartalomfejlesztés zajlik majd le. 

A fejlesztés részeként egy német nyelvű gimnáziumot is létrehoznak Debrecenben - jegyezte meg.

Hangsúlyozta: a fejlesztések révén egyszerűsödik a képzési szerkezet, jobban elkülönülnek a stabil, szakmával járó képzések és a tanfolyam jellegű képesítések. 

A debreceni fejlesztés része a kormány több nagyvárost is érintő 21. századi iskolafejlesztési programjának, amelynek keretében jelentősen fejlesztik az infrastruktúrát és az oktatási tartalmakat, valamint átalakítják a képzési szerkezetet - mondta a helyettes államtitkár.
(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések