Hozzávalók:
sertéskaraj
húsos füstöl szalonna
krumpli
hagyma
só
őrölt bors
Elkészítés:
A hús kisebb szeletekre vágjuk (6x6 cm), kiklopfoljuk. Meghámozzuk a krumplit, a hagymát és vastagabb karikára vágjuk őket. A szalonnát vékony kockára (4x4 cm) aprítjuk.
Hurkapálcára, vagy hosszú fém húspálcára felváltva felhúzzuk az összetevőket. Először egy krumplit, majd egy húst, szalonnát, hagymát. és elölről kezdve egészen addig, amíg van hely a pálcán.
Viszonylag szorosra tűzdeljük fel az alapanyagokat. Egyébként ízlés szerint lehet további alapanyagokkal gazdagítani a nyársakat: gomba, máj, zöldségfélék, paprika, paradicsom, stb.
Egy tepsibe egymás mellé berakjuk a nyársakat, miután sóztuk és borsoztuk őket. Alufóliával beborítjuk az egészet. 180 fokos sütőbe tesszük.
Egy óra sülés után megnézzük megpuhult-e a hús. Ha jó, a levesszük a fóliát, és egy kicsit pirosra sütjük a nyársakat. Vigyázunk, hogy ki ne száradjon!
Friss salátát, kovászos uborkát, télen savanyúságot adunk hozzá.
A magyar konyha ínyencségei – Cigánypecsenye
A Magyar konyha ínyencségei – Rablóhús
Hideg, tejszínes szederkrémleves: tökéletes hűsítő kánikulai napokra
Szabolcsban így készítik: a nyári töltött káposzta bevált receptje
Szilvás-túrós pite. Ha megkóstolod, ki nem teszed a lábad a konyhából
0 Megjegyzések