Breaking News

A magyar konyha ínyencségei – Cigánypecsenye

Hozzávalók:

1 kg szeletelt tarja vagy karaj
10-15 gerezd fokhagyma
füstölt kenyérszalonna
liszt
bors
olaj 
kevés őrölt pirospaprika

Elkészítés:

A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk be, és kicsit hagyjuk állni. Közben a fokhagymagerezdeket nyomjuk át a nyomón. A húst borsozzuk meg, alaposan kenjük be a fokhagymával, majd paprikás lisztben forgassuk meg.

Forró olajban, teflon edényben (így kevesebb olaj is elég hozzá) süssük meg mind két oldalán. Majd kevés víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk, a végén újra zsírjára sütjük fedő nélkül.

Egy másik teflonedényben a szeletekre vágott, és a nem bőrös oldalán beirdalt szalonnából kakas taréjokat sütünk. Ezeket tesszük díszítésként a hússzeletek tetejére a tálaláskor.

Számos köret illik mellé, attól függően, hogy könnyebb vagy kissé zsírosabb kísérőt kívánunk enni.

Nincsenek megjegyzések