Hozzávalók:
1 kg szeletelt tarja vagy karaj
10-15 gerezd fokhagyma
füstölt kenyérszalonna
liszt
só
bors
olaj
kevés őrölt pirospaprika
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk be, és kicsit hagyjuk állni. Közben a fokhagymagerezdeket nyomjuk át a nyomón. A húst borsozzuk meg, alaposan kenjük be a fokhagymával, majd paprikás lisztben forgassuk meg.
Forró olajban, teflon edényben (így kevesebb olaj is elég hozzá) süssük meg mind két oldalán. Majd kevés víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk, a végén újra zsírjára sütjük fedő nélkül.
Egy másik teflonedényben a szeletekre vágott, és a nem bőrös oldalán beirdalt szalonnából kakas taréjokat sütünk. Ezeket tesszük díszítésként a hússzeletek tetejére a tálaláskor.
Számos köret illik mellé, attól függően, hogy könnyebb vagy kissé zsírosabb kísérőt kívánunk enni.
Fogyaszthatjuk hasábburgonyával, de tzatzikivel (joghurtos uborkasaláta) és/vagy petrezselymes burgonyával is.
0 Megjegyzések