A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Villámgyors, citromos, túrós muffin: liszt helyett ezt tedd bele

A citromos, túrós muffin kényeztető, egyszerű desszert, és lisztérzékenyek is megehetik.
Ha a vajas, krémes sütik helyett könnyed finomságra vágysz, süss túrós muffint! Csupán 10 perc munkával mennyi édességet tehetsz az asztalra! Ezúttal nem a töltelék túrós, hanem a tészta, így puhábbá varázsolja a muffint. A citrom pedig még üdítőbbé teszi. Ne csak desszertként kínáld, reggelire is tökéletes választás tea vagy kávé mellé. Zabpehellyel készítve a gluténérzékenyek is megehetik.

Hozzávalók 12 darabhoz:

25 dkg túró
20 dkg zabpehely
18 dkg cukor
10 dkg vaj
4 db tojás
1.5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 db citrom

Elkészítés:

Keverd el egy tálban a száraz hozzávalókat, tehát az aprított zabpelyhet, a sütőport, a cukrot és a vaníliát. Egy másik edényben a túrót nyomkodd meg villával, majd rakd hozzá az olvasztott vajat, a tojást, a tejet, a citrom reszelt héját és frissen facsart levét. Vegyítsd a száraz és a nedves hozzávalókat, és dolgozd simára a masszát.

A muffinsütő mélyedéseit béleld ki kapszlikkal, majd kanalazd bele a masszát. Ne töltsd tele, csak háromnegyedig, mert a tészta sütés közben jól megemelkedik. Süsd körülbelül 20 perc alatt aranybarnára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések