Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ínycsiklandó barackos pite: igazi nyári édesség

A pite omlóssága, a krém és a barack zamatos találkozása fantasztikus összhatást eredményez.
Nyáron nem kívánod a túl édes süteményeket? Szereted a gyümölcs-pite párosítást? Akkor ennek a barackos finomságnak nem tudsz majd ellenállni! A tésztával sem gyűlik meg a bajod, és a joghurtos krém is isteni.

Hozzávalók 6 személyre:

25 dkg liszt
25 dkg vaj
12 dkg kristálycukor
2 evőkanál tejföl
0.5 csomag sütőpor
0.5 db citrom
1 csipet só

TÖLTELÉKHEZ
40 dkg joghurt
40 dkg őszibarack vagy nektarin
2 dl tejszín
2 csomag zselatin
2 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

A tésztához szitáld egy nagy tálba a lisztet, keverd össze a sütőporral és a sóval. Majd mehet hozzá a vaj, a cukor, a tejföl és a citrom reszelt héja. Gyúrd egészen addig, amíg a tészta simává és formázható állagúvá nem válik. Készíts belőle cipót, és tedd a hűtőbe fél órára.
Közben készítsd el a joghurtos krémet! A zselatint olvaszd fel a cukorral, majd keverd hozzá a joghurtot. Forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Ezt követően lisztezett deszkán nyújtsd a tésztát fél centi vastagra, majd igazgasd a kivajazott formába. Oszlasd el rajta a krémet, és fedd be a felszeletelt barackkal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések