Isteni finom, vitamindús salátarecept a nyárra, ha szeretnél bomba formába kerülni.
Ha valami könnyű, emésztésserkentő finomságra vágysz, ez a saláta köretként vagy akár magában, vacsorára is isteni. Amennyiben pedig karcsúbb vonalakra vágysz, szinte kötelező kipróbálni! Extra öntet gyanánt pedig megbolondíthatod hat evőkanál kefirrel.
Hozzávalók:
1 db közepes jégsaláta
0.25 szál póréhagyma
1 db kígyóuborka
8 db paradicsom
1 db kaliforniai paprika
6 db hónapos retek
2 db főtt tojás
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
csipet só
ízlés szerint őrölt bors
Elkészítés:
A zöldségeket alapos mosás után aprítsd fel. A jégsalátát vágd csíkokra, a póréhagymát karikákra, az uborkát és a paradicsomot, ahogy tetszik, kockákra vagy karikákra, a retket pedig cikkekre. Keverd össze a zöldségeket. Az öntethez az olívaolajat keverd el az ecettel, a fűszerekkel, majd locsold a salátára. A tetejét díszítsd a cikkekre vágott tojással.
0 Megjegyzések