Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Falusi, almás morzsasüti, ahogy a nagyi készíti: villámgyors, és sokáig friss marad

Ez a süti idestova 15 éve minden jelentős családi eseményünk sztárja.
Az alma és a dió tökéletes párost alkotnak, a morzsasüti pedig a világ egyik legegyszerűbb édessége! Frissen, még melegen, fagylalttal tökéletes nyári desszert, ráadásul pillanatok alatt elkészül. Diétás verzióját vaj helyett kókuszzsírral, cukor helyett eritrittel is elkészítheted.

Hozzávalók:

2 db savanykás alma
1 evőkanál citromlé
ízlés szerint őrölt fahéj
1 evőkanál barna cukor
2 evőkanál mazsola

A DIÓHOZ
2 evőkanál cukor
4 evőkanál apróra vágott dió

A MORZSÁHOZ
5 dkg liszt
3 dkg puha vaj
3 dkg cukor
1 csipet só

Elkészítés:

Az almákat tisztítsd meg, csumázd ki, majd szeleteld fel. Locsold meg citromlével, és tedd jénai tálba. Szórd meg cukorral, fahéjjal, mazsolával, és az egészet keverd össze.

A karamellizált dióhoz a cukrot kis lábosban olvaszd meg, amikor pedig már világosbarna színű, keverd hozzá a diót, és rögtön öntsd az almára. Vigyázz, mert gyorsan szilárdul!

A lisztet, a vajat kevés sóval és cukorral kézzel dolgozd morzsává, és szórd az almákra. Előmelegített sütőben, 175 fokon süsd körülbelül 20 percig, amíg az alma megpuhul, a morzsa pedig világosbarna színt ölt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések