Hirdessen itt

11 év letöltendőt kapott jogerősen a lúgos orvos

Végre pont került a több mint öt éve húzódó ügy végére.
Tizenegy év szabadságvesztésre ítélte és végleg eltiltotta orvosi hivatásától a Kúria csütörtökön kihirdetett jogerős, harmadfokú ítéletében azt a férfit, aki elkábította volt barátnőjét és altestére lúgot öntött, maradandó, életveszélyes sérüléseket okozva ezzel.

Az eljárás adatai szerint a vádbeli cselekmény idején kórházigazgatóként dolgozó férfi 2013. március 12-én reggel arcát eltakaró biciklis sisakban volt szeretőjének lakására ment. A nőt szakszerűen, injekcióban adagolt szerekkel elkábította, majd lúggal súlyos, másodfokú-harmadfokú égési sérüléseket okozott intim testrészén.

A megvádolt orvos az eljárás során tagadta bűnösségét, a sértett pedig nem tudta beazonosítani a támadóját. A korábban másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla 9 évre ítélte nem jogerősen a férfit.

A vádlottat, a Budai Irgalmasrendi Kórház egykori főigazgatóját korábban az első- és a másodfok is bűnösnek találta. Első fokon 4 év börtönt kapott, és 5 évre tiltották el az orvosi foglalkozástól. Másodfokon súlyosabb ítélet született: 9 év szabadságvesztés és örökös eltiltás a hivatástól. A Kúria tavaly júniusban a korábbi ítéletet hatályon kívül helyezte, és elrendelte, hogy a vádlott előzetes letartóztatásban maradjon.

Az ügy azért ment még tovább a Kúria elé, mert a másodfok olyan, a lúgos roncsoláshoz képest mellékes bűncselekményekben is megállapította a vádlott bűnösségét, amelyek az első fokú ítéletben még nem szerepeltek:
magánlaksértésben, okirattal és készpénzhelyettesítő eszközzel való visszaélésben (mivel rablást színlelve elvitte áldozata táskáját, benne az irataival és a bankkártyájával). Ezek ellen is biztosítani kellett a jogorvoslatot.
A Fővárosi Ítélőtáblán januárban vetítették le a december 14-én lefolytatott helyszíni bizonyításról készült videófelvételt. A több mint egy órás videó egy helyszínbejárást mutat be, a védelem ezzel akarta igazolni, hogy a Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatója mit csinált a Renner Erika elleni támadás napján.

Az orvos verziója szerint aznap kora reggel igazgatói szobájában emailezett, mert készült arra a találkozóra, ami hat nappal később zajlott volna a kórház fejlesztéseiről a bécsi központjukkal. Állítása szerint reggel 7 körül indult a helyszínbejárásra, ami szerinte két és fél órán át tartott, és közben alig találkozott valakivel. Két ember igazolta azt, hogy látta aznap az orvost.

Az orvos és ügyvédje azt kérte, hogy a következő tárgyalásig engedjék szabadon az orvost, vagy legalább enyhítsék a vele szembeni kényszerintézkedést. Ezt a bíróság hosszas tanácskozás után elutasította.

Csiha Gábor ügyész életveszélyt okozó testi sértés, kifosztás, okirattal visszaélés, készpénz-helyettesítő fizetőeszközzel visszaélés és a magánlaksértés mellett személyi szabadság megsértésével is megvádolta az orvost.

Az ügyész szerint a vádlott célja az volt, hogy olyan maradandó sérülést okozzon, ami egész életében elkíséri Renner Erikát, különösen, hogy a sérülés befolyásolja volt barátnője jövőbeni szexuális életét is.

Tettét abban a tudatban követte el, hogy a nő meg is halhat - telefonját elvitte, a lakást pedig kívülről bezárta, így a nő segítséget sem hívhatott volna.

A megismételt másodfokú eljárás február 22-én zárulhat le, Ujvári Ákos, a bírói tanács elnöke azt mondta: így kíván kellő időt adni a védelemnek arra, hogy kidolgozza válaszát a vádhatóság és a sértett jogi képviselője által a nap folyamán megfogalmazott felvetésekre.

A metrós rémmel élt együtt az évek óta csellengő tinédzserlány! Kisbabájával együtt találtak rá!

Csüllög Andrea két éve tűnt el: akkor a családja mindent megtett annak érdekében, hogy felkutassák és hazakerüljön. A szálak egészen Olaszországig vezettek, ahol - mint kiderült - a lány hajléktalanként élt a metrós rémként elhíresült, most is körözés alatt álló Gál Dániel társaságában.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések