Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Parmezános, fűszeres cukkinigolyók: húsmentes, karcsúsító finomság

Olajszag és panír nélkül, tepsiben gyorsan elkészülnek a parmezános cukkinigolyók.
Nem véletlenül a diétázók kedvence az egészséges cukkini, melyben szinte nincs kalória, viszont számtalan módon elkészíthető. Nem kell vele sokáig pepecselni, a leggyorsabb fogások egyike. A cukkinigolyókat a parmezán igazán extrává teszi, de magvakat is szórhatsz a masszába.

Hozzávalók 4 személyre:

2 db közepes cukkini
10 dkg parmezán
2 db tojás
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
1 mokkáskanál bors
1 ág bazsalikom
0.5 csokor petrezselyem
olívaolaj

Elkészítés:

A cukkinit pucold meg, és reszeld le. Sózd meg, és pihentesd legalább 30 percig. Ezt követően nyomkodd ki belőle a vizet, majd add hozzá a tojást, keverd hozzá a zúzott fokhagymát, a borsot, az aprított petrezselymet, a bazsalikomot és a reszelt parmezánt. Gyúrd össze, ha nem akar összeállni, dobj hozzá kevés lisztet, ez lehet akár diétás is.

A masszából formázz nedves kézzel kisebb gombócokat. Sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg kevés olívaolajjal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 25-30 perc alatt. Közben forgasd át a gombócokat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések