A puha, légies, joghurtos-olívaolajas süti bővelkedik fantasztikus ízekben, és az elkészítése sem bonyolult. Ki kell próbálnod!
Ez a joghurtos-olívaolajas kevert igazi különlegesség, amit kakukkfűvel, naranccsal még izgalmasabbá tehetsz. Biztos lehetsz abban is, hogy a tészta másnapra sem lesz száraz. Nagyon fontos, hogy csak jó minőségű olívaolajat használj. Ezzel az újdonsággal mindenki elégedett lesz.
Hozzávalók 16 szelethez:
1.5 bögre liszt
1 bögre natúr görög joghurt
1 bögre cukor
0.25 dl extra szűz olívaolaj
2 db tojás
1 db lime
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 bögre natúr görög joghurt
1 bögre cukor
0.25 dl extra szűz olívaolaj
2 db tojás
1 db lime
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
TETEJÉRE
lime
kristálycukor
lime
kristálycukor
Elkészítés:
Egy nagy tálban dolgozd habosra a nedves hozzávalókat, tehát a joghurtot, az olívaolajat és a tojást. Add hozzá az alaposan megmosott lime reszelt héját. A lisztet keverd össze a sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával és a cukorral. Forgasd hozzá spatulával a joghurtos keverékhez.
Ha a massza sima, csomómentes, egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha a teteje piros, a sütibe szúrt tű pedig nem ragacsos, kiveheted a sütőből. Pihentesd a formában öt-tíz percig, utána borítsd csak ki belőle. Tálalás előtt szórd meg lime héjával kevert kristálycukorral.
0 Megjegyzések