Készíts brokkolis-sajtos csirkét ropogós bundában főfogásként, és mindenki elégedetten, jóllakottan dől hátra a hétvégi ebéd után.
A brokkolis csirkemell is lehet sokféle, a bundázott, göngyölt remek variáció a hétvégi rántott húsra. Ilyen formában készítve könnyű, rostdús, és jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint az olajban tocsogó változat.
Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg csirkemell
25 dkg brokkoli
15 dkg sajt
15 dkg zsemlemorzsa
12 dkg liszt
2 db tojás
só
bors
olaj
Elkészítés:
A brokkolit mosd meg, szedd rózsáira, és dobd forrásban lévő vízbe. Főzd öt percig, majd szűrd le, csepegtesd le. A húst vágd vékony szeletekre, és szórd meg sóval, borssal. Rakj mindegyikre brokkolit, sajtdarabot, majd tekerd fel. Hústűvel megtűzheted, hogy ne nyíljon szét.
Tedd egy tálba a lisztet, egy másikba a felvert tojást, míg a harmadikba a zsemlemorzsát. Mindegyikben forgasd meg jól a húst, majd rázd le róla a panírt. Rendezd a húsokat sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olajjal, és önts alá vizet. Előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Közben fordítsd át a húsokat.
0 Megjegyzések