A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem volt hajlandó ránézni a női vendégekre egy iszlamista politikus egy belga tévében

Kínos jelenetnek lehettek szemtanúi a belga RTL-TVI csatorna vasárnapi vitaműsorának nézői: Redouane Ahrouch, a közelgő önkormányzati választásokon induló Islam nevű iszlamista párt elnöke nem volt hajlandó ránézni a női vendégekre. Az esetről a Marianne számol be.
Miután szóba került a nőkkel kezet nem fogó muszlimok problémája, a műsorvezető megjegyezte: Ahrouch nem engedte, hogy a műsor előtt egy sminkes hölgy foglalkozzon vele. Az egyébként buszsofőrként dolgozó Ahrouch azzal védte meg ezt a döntést, hogy nem akar ellentmondásba kerülni az általa védelmezett értékekkel, és amúgy is, a kézfogás inkább nyugatias dolog, az eszkimók az orrukat összedörgölve üdvözlik egymást, emellett semmilyen törvény nem kötelezi arra, hogy kézfogással köszöntsön másokat.

Emanuelle Praet újságírónő Ahrouch-hoz fordulva reagált volna az elmondottakra, ám látva, hogy az iszlamista politikus mereven a műsorvezetőre néz, feltette a kérdést: „Még csak rám néznie sem szabad?” Ahrouch nem fordította el a fejét, de biztosította arról Praetot, hogy „száz százalékosan” hallja őt, és vasárnaponként épp eleget látja őt a tévében. Praet később elmondta, sokkolta Ahrouch „megalázó” viselkedése, az Islam alelnöke viszont úgy nyilatkozott, hogy sajnálatos, hogy a lényegi dolgok helyett olyan jelentéktelen részletekről beszélnek, mint egy kézfogás vagy egy tekintet.ga1.gif
Ahrouch és pártja nemrégiben nyíltan kijelentették, hogy Belgiumot iszlamista állammá szeretnék változtatni, ahol a saría jelenti a törvénykezés alapját. A párt programjában szerepel a többnejűség engedélyezése, a burkaviselést korlátozó törvények eltörlése, az abortuszszabályozás szigorítása, a dohányzás, a tetoválás, a pirszingek és az eutanázia betiltása.


2012-ben Ahrouch-t Anderlechtben önkormányzati képviselővé választották, egy párttársa pedig a molenbeeki közgyűlés tagja lett. Azóta azonban a brüsszeli régióban törvényt fogadtak el, hogy a választási listákon fele-fele arányban kell szerepelniük férfiaknak és nőknek, ez pedig igencsak megnehezíti Ahrouchék helyzetét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések