A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szétosztás helyett! Az új olasz kormány 500.000 migránst akar deportálni

Győzelme esetén az olasz jobbközép megállítja a migrációt – mondta hétfőn Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, a tavaszi választásokra készülő jobbközép koalíció vezetője az Il Foglio napilapban, emlékeztetve, hogy a “legóvatosabb” felmérések szerint is Olaszországban 500 ezer illegális bevándorló tartózkodik.
Silvio Berlusconi kijelentette: ez a mintegy félmillió migráns az utóbbi években érkezett Olaszországba, vagyis a baloldali kormányok időszakában. Ezeknek az embereknek nincs lehetőségük törvényes munkavégzésre, ezért a törvény megszegésére kényszerülnek, feketén dolgoznak, prostitúcióból, drogkereskedelemből, lopásból tartják fent magukat.

A jobbközép választási koalíciót vezető Hajrá Olaszország (FI) politikusa hangsúlyozta, hogyaz olaszok migrációval szembeni félelmeit kizárólag a migráció leállításával lehet eloszlatni,a migráció lelassítása nem elegendő. Ha a jobbközép pártok a tavaszi parlamenti választásokon kormányra jutnak, “komoly” visszatoloncolási politikát vezetnek be eltávolítva azokat, akik nem számítanak menekülteknek és nincs joguk Olaszországban maradni.

A 81 éves Berlusconi vezette jobbközép koalíció, amelyet a FI, az Északi Liga, az Olasz Testvérek (FdI) és más kisebb jobbközép formációk alkotnak, vasárnap közölte választási programját. Ebből Silvio Berlusconi mindenekelőtt a jobbközép által tervezett adócsökkentést emelte ki.

Azt mondta, az olasz jobbközép nem tünteti fel választási logójában az Európai Unió jelképeit, mivel ez “már nem De Gasperi, Adenauer, Schuman Európája, ez a bürokraták és az ostoba szabályok Európája, amelyet gyökeresen át kell alakítanunk, ha meg akarjuk menteni”. Hozzátette:Európa-pártinak lenni nem azt jelenti, hogy úgy teszünk, mintha minden rendben menne – írja az origo.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések