A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

16.000 fős civil hadsereg áll készenlétben, hogy rendet tegyen Németországban

Németországban a szélsőjobboldali Reichsbuerger sereg létszáma 16 000 tagra nőtt. A csoport tagjai állítólag az X napra készülnek, amikor meg akarják dönteni a szerintük illegitim kormányt – közölte a Focus magazin hírszerzési forrásokra hivatkozva.
A Focus kérdésére a BfV, az alkotmányos rendet fenyegető szélsőséges csoportok megfigyeléséért felelős ügynökség közölte, hogy a Reichsbuerger (a német birodalom állampolgárai) tagsága januárban 15 600-ra emelkedtek. Ez drámai 50 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest.

A Reichsbuerger seregnek Bajorországban van a legtöbb tagja, ahol a hatóságok mintegy 3500 “Reich Citizenset” tartanak számon. Baden-Württembergben 2500-at, Észak-Rajna-Vesztfáliát 2200-at. Alsó-Szászország 1400, Szászország pedig 1300 tag van.

A szélsőségek “Elkezdték felkészülni az X. napra” – közölte egy névtelen biztonsági tisztviselő a magazinnal, ami a kormány ellenes felkelés napja lesz.

A Reichsbuerger csoportok laza szövetsége szerint a modern Németországot egy bábkormány irányítja, amelyet a második világháborúban győztes hatalmak állítottak az ország élére, és ezért hatalma törvénytelen.

A Reichsbuerger mozgalmat sokáig csupán összeesküvés-elméletnek tartották, de az utóbbi időben bekövetkezett rendőrség elleni támadások arra késztették a német kormányt, hogy komolyan vegye.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések