A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyakorlatilag cserben hagyja a brit rendőrség az állampolgárait

A Scotland Yard a 2018-as évtől kezdve bizonyos módosításokat eszközöl – ezek miatt azonban igencsak szívni fognak a britek, és ez még csak a finom megfogalmazás.
A változtatásoknak köszönhetően a brit rendőrség innentől kezdve nem fogja vizsgálni azon eseteket, amelyekhez több, mint 20 percnyi köztéri kamerafelvételt kell átnézniük egy kisebb súlyú bűncselekmény vagy szabálysértés felgöngyölítéséért. A közrend megzavarását, vagy a kisebb verekedések kivizsgálását egy az egyben ejtik, ha azt a köztéri kamera nem vette fel – sorolja a The Times.

A rendőri erők nem fognak foglalkozni a jövőben a vandalizmussal, a járműlopással, valamint az 50 fontnál (kb. 17 000 forintnál) kisebb értékű lopásokkal/károkozásokkal.

Üröm az örömben, hogy egyes eseteket azonnal ki kell vizsgálniuk a rendőröknek. Ilyen a gyiIk0sság, a családon belüli erősz@k, a gyűlölet-bűncselekmény vagy a lőfegyverrel történő visszaélés.

A brit rendőrség a szervezetet ért extrém forrásmegvonás miatt kényszerül erre a lépésre. 2020-ig mintegy 400 millió font (139,5 milliárd forint) támogatástól esik el, ráadásul egyre csökken a rendőri állomány is. 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések