HOZZÁVALÓK:
8 paprika
1 tojás
1 fej hagyma
8 dkg rizs
1 gerezd fokhagyma
1 szál zellerzöld
1 ek. olaj
40 dkg darált hús
1 kk. pirospaprika
1 l paradicsomlé
1 kk. cukor
3 ek. liszt
néhány szál petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS:
Megmossuk, kicsumázzuk a paprikákat. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A zellerzöldet leöblítjük.
A töltelékhez megdinszteljük a hagymát az olajon. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a darált húst, a pirospaprikát, a rizst, a tojást és az átzúzott fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, alaposan összekeverjük és a paprikákba töltjük.
A paradicsomlevet a cukorral, egy kávéskanál sóval és a zellerzölddel felforraljuk. Beletesszük a paprikákat, és félig lefedve puhára főzzük (kb. 30 perc).
A paprikákat óvatosan kiemeljük a paradicsomléből, a zellert kidobjuk. 2 dl hideg vizet a liszttel simára keverünk, a paradicsomhoz adjuk, majd 5 percig forraljuk. Visszatesszük a paradicsomlébe a paprikákat, kicsit összeforraljuk, ízlés szerint utánsózzuk, végül tálaláshoz petrezselyemmel díszítjük. Főtt burgonyát, tejfölt kínálhatunk hozzá.

0 Megjegyzések