HOZZÁVALÓK:
1 kg krumpli
6 tojás
10 dkg füstölt kolbász
5 dl tejföl
2 tojássárga
1 dkg margarin
10 dkg szeletelt, füstölt szalonna
só
ELKÉSZÍTÉS:
A krumplikat és a tojásokat alaposan megmossuk.
A krumplit sós vízben, forrástól számítva 20 percig, fedő alatt puhára főzzük.
A tojásokat szintén sós vízben, a forrástól számítva 8 percig főzzük utána rögtön hideg vízbe merítve lehűtjük.
A krumpliról leöntjük a vizet és még melegen meghámozzuk, karikákra vágjuk, hűlni hagyjuk. A kihűlt tojásokat ugyancsak meghámozzuk, felkarikázzuk.
A kolbászt leöblítjük, azután vékonyra karikázzuk. Elkeverjük a tejfölben a tojássárgákat.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A margarinnal kikenünk egy lapos tepsit/jénait.
A krumpli felét felkarikázzuk, kissé egymásra csúsztatva elrendezzük. Egyenletesen ráhelyezzük a felkarikázott tojást és a kolbászt. Megkenjük a tejföl felével. A maradék krumplit elrendezzük a tetején, rákenjük a tejföl másik felét és rátesszük a felszeletelt szalonnát.
A sütőben addig sütjük, amíg a tejföl és a szalonna aranybarnára pirul (35-40 perc).
Vegyes idénysalátával vagy savanyúsággal tálaljuk.

0 Megjegyzések