HOZZÁVALÓK:
1 ek. só
25 dkg lencse
1 kis fej vöröshagyma
1 babérlevél
2-3 dl tej
1 púpos ek. tejföl
1-2 csepp ecet
csipet só
bors
fél dl étolaj
2 púpos ek. liszt
1 csapott ek. paprika
ELKÉSZÍTÉS:
Beáztatjuk a lencsét 6-8 órával a főzés előtt, majd ha kész van, leöntjük a levét és beletesszük egy edénybe.
Közben felkockázzuk a hagymát, és elkeverjük a lencsével. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Megfűszerezzük 1 ek. sóval, egy babérlevéllel, és közepes lángon puhára főzzük. A barnás habot ami főzés közben keletkezik a felszínén kanállal szedjük le.
Ha már megpuhult, leöntjük a levét szinte teljesen, és kipótoljuk a tejjel, ezáltal kevésbé fog puffasztani.
Amint ezzel kész vagyunk, Elkészítjük a rántást (olaj+liszt+paprika) majd ezt is hozzáadjuk. Addig kevergetjük közepes lángon, amíg el nem kezd rotyogni és kellően besűrűsödik.
(Tipp: Ha hígabban szeretjük, adjunk hozzá még egy kis tejet.)
Végül hozzáasjuk a tejfölt és az ecetet. Sóval és borssal ízlés szerint ízesíthető.

0 Megjegyzések