HOZZÁVALÓK:
1 csokor petrezselyem,
1 csípőspaprika,
60 dkg sertés szűzpecsenye/sovány comb,
10 dkg füstölt szalonna,
20 dkg hagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 kk. morzsolt majoránna,
40 dkg tisztított zöldborsó
Szalonnás-zöldborsós brassói aprópecsenye
főétel
ELKÉSZÍTÉS:
Öblítsük le és töröljük szárazra a húst és nagyjából 2-3 cm széles és 4-5 cm hosszú csíkokra szeleteljük. A szalonnát is metéljük, de ezt gyufaszál vékony csíkokra. A meghámozott hagymát karikára, a fokhagymát pedig szeletekre vágjuk.
A megpirított szalonnához adjuk hozzá a fokhagymát és a hagymát és fedő alatt fonnyasszuk meg. Ha kész, dobjuk bele a húst, pirítsuk 3 percig nagy lángon, majd hintsük meg egy kevés majoránnával, sózzuk, alaposan megborsozzuk és kis lángon puhára pároljuk. Ha esetleg elfőne róla a leve, öntsük fel egy kevés meleg vízzel.
Amíg megpuhul egy kicsit a husi, a már kifejtett zöldborsót egy kis sós vízben pároljuk meg. A paprikát kisebb kockákra a petrezselymet pedig finomra vágjuk.
A már párolt húst süssük meg, adjuk hozzá a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, várjuk meg amíg kicsit összesül, majd adjuk hozzá a petrezselymet.
Tálalásnál szórjuk meg a paprikával, sültkrumplival és/vagy salátával tálaljuk.

0 Megjegyzések