Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Lasagne carbonara recept

A lasagne is jó, a carbonarát is szeretjük, miért ne ehetnénk együtt őket?
Hozzávalók / 4 adag
25 dkg lasagne tészta
50 dkg darált sertéshús
5 szelet bacon
2 közepes db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
20 dkg tömlős krémsajt (2 db)
3 dl főzőtejszín
10 dkg trappista sajt (reszelve)
5 dkg füstölt sajt (reszelve)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csokor bazsalikom
1 db tojás
4 ek olívaolaj

Elkészítés

A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon megfuttatjuk.
Fokhagymapréssel hozzányomjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket is. Kicsit átpirítjuk, majd a csíkokra vágott bacont is hozzáadjuk.
Rövid pirítás után a darált hús rádobjuk, kevés sóval, borssal ízesítjük, és fedő alatt pároljuk vagy 10 percig.
Ezt követően belenyomjuk a tömlős sajtokat, összeforraljuk, felengedjük a fele tejszínnel, és egy tojást elkavarunk benne. Hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot és a maradék tejszínt.
Kis tepsinket kiolajozzuk, és belemerünk 1-2 kis merőkanálnyit a húsos tejszínes masszából. Befedjük egy lasagne lappal. Erre megint mártás következik, amire reszelt sajtot hintünk. Folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók elfogynak. A trappistának kb. a felét használjuk el erre.
Legvégül az utolsó tésztarétegre hagyjunk még mártást, és kb. 5 dkg trappista és 5 dkg füstölt sajt keverékével megszórjuk gazdagon.
Előmelegített sütőben fél óra alatt aranyszínűre pirítva, a tetejét készre sütjük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések