Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Bögrés-almás amerikai palacsinta recept

Kisfiam palacsintát kért. Mit tesz ilyenkor egy anya? Természetesen palacsintát süt. Nálunk kelendőbb a kis alakú, amerikai fajta, ezért most is ez készült, amibe egy kevés reszelt alma is került. Ha más formában nem is, de legalább így megeszi ő is a gyümölcsöt.
Hozzávalók / 4 adag
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 ek cukor (csapott)
1 csipet só
1 bögre finomliszt
2.5 dl tej (1 bögre)
2 nagy db reszelt alma (1 bögre)
1 ek napraforgó olaj (sütéshez)

Elkészítés

A tojásokat elválasztjuk. A sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral, a sóval jól kikavarjuk.
Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
Beleforgatjuk a lereszelt almát (kicsavarni nem szükséges).
Egy serpenyőt 1 evőkanál olajjal felforrósítunk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a tésztába keverjük.
Ha elég meleg a serpenyő, két evőkanálnyi masszát a közepére rakunk, a kanál domború oldalával kicsit formára igazítjuk.
Közepes lángon addig sütjük, míg apró buborékok jelennek meg a tésztában. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát is világos barnára sütjük.
A palacsinták sütése során érdemes a serpenyőt néha szilikon ecsettel átolajozni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések