A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vitaminok, amelyektől erős és dús lesz a hajunk!

A hajunk elképesztő fontos “kiegészítője” a megjelenésünknek, így teljesen mindegy milyen hosszú, vagy divatos a frizuránk, hiszen csak akkor mutat jól, ha igazán egészséges és dús. Ehhez pedig tudnunk kell, hogy melyek azok a vitaminok, amikkel valóban tartósan ápolhatjuk hajkoronánkat.

C-vitamin

A C-vitamin segítségével a vas könnyebben jut el a hajhagymánkhoz, így igazi erőforrásnak számít. Emellett a haj sejtjeit is aktívan erősíti, antioxidáns tartalma pedig növeli az ellenálló képességét.

A-vitamin

Az A-vitaminnak hála a hajunk rendkívül sima és bársonyos lesz, ráadásul aktívan hat a növekedésre is. Ha A-vitamin hiányban szenvedünk, akkor észlelhetjük a havégeink töredezettségét, sőt, még hajhullást is okozhat szervezetünkben. Az A-vitamin nagy mennyiségben található a sárgarépában, a sárgabarackban, a paprikában és a halolajban.

F-vitamin

Az F-vitamin főleg olajos magvakban és teljes kiőrlésű gabonákban fordul elő, így ezeket érdemes ennünk, ha például korpásodással küzdünk. Ezen kívül segít megakadályozni a hajhullást is.

H-vitamin

Talán nem sokat hallunk erről a vitaminról, pedig hajunk ápolásában igen fontos szerepet játszik. A H-vitamin ugyanis segít abban, hogy hajunk erős és csillogó egyen, ráadásul abban is hasznunkra van, hogy a hajhagymáink ne gyulladjanak be, ezzel kiküszöbölve a hajhullás veszélyét. A H-vitamint bevihetjük a szervezetünkbe, ha halat, diót, tojásfehérjét, és teljes kiőrlésű gabonaféléket fogyasztunk.

B-vitamin

A B-vitamin szabályozza a faggyútermelést, ráadásul aktiválja a hajhagyma anyagcsere-folyamatát, és egészségesen tartja a fejbőrünket. Nagy mennyiségben előfordul az élesztőben, a tojássárgájában, a hüvelyesekben és a búzacsírában.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések