A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Székely tehetség nyerheti meg a romániai szakácsok nagycsatáját, aki bár bejárt országot világot, hazament szolgálni a nemzetét

Nemsokára, egész pontosan október 28-án a Brassóban, a Cenk alatti városban összecsapnak az „Arena Bucătarilor”, elnevezésű nemzeti szakácsverseny legjobbjai. 
Románia legfontosabb gasztronómiai versenyén, a nyolc legjobb, akik elsőként végeztek a regionális döntőn Brassóban mérik össze tudásukat, hogy a verseny végén a nemzetközi zsűri eldöntse, hogy ki viszi el a pálmát, a fődíjat. 

A nyolc legjobb között szurkolhatunk a székelyudvarhelyi Balázs Hunornak, aki május hónapban magas pontszámmal nyerte az elődöntőt. 

A tehetséges fiatalember a Budapesti Dobos C. József Szakképző tanítványa több helyen is bizonyította tudását, mi több évek óta sikeresen vezeti egy erdélyi magyar kereskedelmi televízió gasztronómiai műsorát. 

Újabban a Székely Anyaváros egyik népszerű vendéglőjében csillogtatja szakmai tudását. 

Szakmai gyakorlatát a Budapesti Westend Hiltonban kezdte, de megfordult Lovasberényben, Bükkfürdőn, Veránka-szigetén, valamennyi vendéglátó egységben nagyra értékelték munkáját. 

Hiába marasztalták, ma is sokfelé hívják, mindig hazavágyott a szülőföldjére, hogy a kisebbségbe szorult népét otthon szolgája. 

Már az is dicséretes, hogy döntőbe jutott, innen egy lépés lehet csak a nyertesek pódiuma. Hunor képes az első három között lenni, egy kis szerencsével le tudja főzni az ellenfeleit. 

Kívánjunk neki sok sikert!

Bencze Attila

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések