Igazi nyári csoda!
Percek alatt kész van, utána csak a sütőre kell várni
Hozzávalók kb. 10 szelethez
50 dkg leveles tészta
60 dkg meggy
5 tojássárgája
3 dl 30%-os tejszín
4 evőkanál cukor
Elkészítés:
A leveles tésztát lassan hagyjuk kiengedni. A meggyet kimagozzuk, megmossuk. Közben a tojássárgákat a tejszínnel, a cukorral elkeverjük, vízgőz fölött kézi habverővel kevergetve besűrítjük és kihűtjük. Fontos, hogy vízgőz felett készítsük, mert a tojás a közvetlen hőtől hamar kicsapódik.
Ezután a tésztát, lisztezett gyúródeszkán akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjunk vele bélelni egy nagyobb tepsit, majd a széleit vizes ecsettel körbekenjük, egy centit visszahajtunk a tésztából, és villával körben megnyomkodjuk, megdíszítjük.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A kihűlt sárgarémet a tésztára kenjük, a kimagozott meggyet egyenletesen rászórjuk, és a sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Ha elkészült kihűtjük és nagyobb, darabokra vágva tálaljuk.
0 Megjegyzések