A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Itt az eredeti Soros fotó – Épp akkor készült, amikor Ukrajnában a kijevi puccsot készíthette elő

A kép 2005. november 8-án készült Kijevben, ahol Soros György az ukrajnai látogatása végén sajtótájékoztatót tartott. Sokan már ekkor meghúzták a vészharangot, hogy itt valami készül. Igaz kellett még nyolc évnyi előkészület, végül elérte a célját és a majdani tüntetések utáni puccsal, eltávolította az orosz-barát kormányt és a helyére az Ő érdekeit kiszolgáló bérenceket juttatott.
Úgyhogy a kormány, pont megfelelő képet választott a kampányához. Egyébként a fotó felhasználási jogait, az MTI-től vásárolta hatvanezer forintért.

A teljes képen, amiből a plakáton csak az üzletember fejét használták fel, Soros mosolyogva mutat a képből kifelé, valószínűleg arra egy újságíróra, aki kérdést akart intézni hozzá. A fotót Szergej Dolzsenko ukrán fotós készítette, aki a 444.hu-nak elmesélte, hogy a fotó készítésének idején az EPA főáállású stábfotósa volt, ami többek között azzal járt, hogy a fotóinak jogai a cégéi lettek. Vagyis vele nem is kellett megállapodni a hírfotója óriásplakátokon történő felhasználásáról.

Szergej Dolzsenko Az ukrán fotós hozzátette, őt nem zavarja, hogy a képéből plakát lett, ami ellepte Magyarországot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések