Időjárás:Időjárás

Donaldnak nem engedték: máris visszatáncolt a Putyinnal megbeszélt kiberbiztonsági együttműködéstől

Donald Trump amerikai elnök republikánus párti bírálatok hatására visszatáncolt vasárnap attól az amerikai-orosz kiberbiztonsági együttműködéstől, amelyben Vlagyimir Putyin orosz államfővel állapodott meg két nappal korábban a G20-as országcsoport hamburgi csúcsértekezletén.
Tekintélyes republikánus politikusok bírálták vasárnap az elnököt az orosz államfővel folytatott tárgyalásai miatt, mert szerintük Moszkvában nem szabad megbízni. Még Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete is azt mondta a CNN hírtévében:
“Nem bízhatunk meg Oroszországban és soha nem is fogunk megbízni benne. De ha közel kerülsz azokhoz, akikben nem bízol, akkor rajtuk tarthatod a szemedet és ellenőrizheted őket”.
Steven Mnuchin pénzügyminiszter viszont jelentős eredménynek minősítette az amerikai-orosz kiberbiztonsági együttműködésről szóló megállapodást. Trump elnök vasárnap reggel még azt írta a Twitteren:
“Áthatolhatatlan kiberbiztonsági munkacsoportot hozunk létre az olyan ügyekre, mint a választásokba való kibernetikai beavatkozás”.
Később már azt írta:
“Az, hogy beszéltem Putyin elnökkel a kiberbiztonsági munkacsoportról, nem jelenti, hogy megvalósíthatónak gondolnám. Megvalósíthatatlan”.
Hozzátette: “A szíriai tűzszünetről szóló megállapodás Oroszországgal azonban lehetséges,.. és meg is történt”. A Reuters hírügynökség szerint a közös munkacsoport ötlete már kezdetben esélytelennek tűnt.
Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés: