Időjárás:Időjárás

Olyat talált a Marson a NASA Curiosity, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni

Akik figyelik a NASA oldalát és a Marson szolgálatot teljesítő Curiosity Mars-Szonda működését, azoknak nem újdonság, hogy a képeket, melyek rövid időközönként érkeznek, a NASA kiteszi saját oldalára.
2017. Június 12-én 12.28-kor is így történt, majd a sok száz aznapi kép közül az egyik kép (2017-06-12 12:28 UTC) nemsokára el is tűnt és helyén fekete négyzet égtelenkedett, majd egy másik fotóra cserélték le.

Az eredeti fotó viszont még mindig meg van a NASA archívumában, amit sikerült előásnom nektek és szeretném is megmutatni! 

Most abba nem mennék bele újra, hogy a NASA 2017-ben még mindig miért készít olyan gyenge fekete-fehér fotókat, mintha az 1970-es években lennénk, hiszen egy telefon már ma is jobb képet tudna színesben sugározni, mint amivel a NASA hülyíti a világ közvéleményét… De hagyjuk!

Talán nem akarják, hogy lássuk, hogy a MARS se nem vörös, se nem olyan, mint a filmeken. Sokkal inkább Föld-szerű, még ha kicsit hűvösebb is és az ég zöldesebb, halványabb kékebb….

A MARS felszínén lévő tárgyat mindenesetre jól vizsgáljátok meg és beszélgessetek róla, milyen tárgy lehet a sivatag közepén, amiről a Curiosity felvételt csinált…. ÍME:


Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog