Időjárás:Időjárás

Mali: végeztek a luxus üdülőhely elleni támadás öt résztvevőjével

A mali biztonsági erők végeztek öt szélsőségessel, akik részt vettek egy nyugatiak körében népszerű luxus üdülőhely elleni támadásban – közölte Salif Traore helyi nemzetbiztonsági miniszter hétfőn.
Vasárnap ismeretlen fegyveresek megtámadták a Bamako peremén található Le Campement Kangabát, és végeztek annak két szállóvendégével, köztük egy francia-gaboni állampolgárral. A biztonsági erőknek 36 vendéget sikerült kiszabadítaniuk, köztük 13 francia állampolgárt. 

”Kétségtelenül terrortámadás történt” – mondta Traore a Radio France Internationale francia közszolgálati rádióadónak. “A terrorelhárítás szinte azonnal kiérkezett a helyszínre. Öt terroristát megöltek. A műveletek folytatódtak az éjszaka” – tette hozzá.


A miniszter szerint a szélsőségesek néhány bűntársa szökésben van; a hatóságok korábban két támadó meggyilkolásáról számoltak be – egyelőre senki sem jelentkezett elkövetőként.

Mali stabilizálásán az ENSZ 10 ezer békefenntartója és francia csapatok tevékenykednek azóta, hogy a dzsihadisták és a velük szövetséges tuareg lázadók évekkel korábban elfoglalták az ország északi, sivatagos területeit. Az afrikai országban korábban az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet helyi ága és más iszlamista csoportok is hajtottak végre támadásokat.

Emmanuel Macron francia elnök a történtek után teljes támogatásáról biztosította Malit.

Ne csak olvasd, add is tovább!

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog