Hirdessen itt

Ezt már nem nyelik le, kiakadtak a romániai kamionosok, de mi lesz a magyarokkal?

Nem akarnak szállodában aludni az egyes nyugat-európai országokban pihenésre kényszerülő román kamionosok. A legnagyobb gondot a kamionok őrizetlenül maradása jelenti.
Akárcsak magyarországi társaik, a romániai fuvarozók is elfogadhatatlannak tartják az Európai Bizottság legújabb, közúti fuvarozásra vonatkozó brüsszeli terveit – írja a Krónika.

A terv szerint arra kényszerítenék a kamionsofőröket, hogy a hétvégi hosszú pihenőjüket a kabinjuk helyett szállodában töltsék.

A Közúti Szállítók Országos Szövetsége hivatalos közleményben kérte az Európai Bizottságot, hogy mondjon le a szerintük kettős mércét alkalmazó jogszabályról, mert az egyértelműen a kelet-európai fuvarozókat hozza hátrányos helyzetbe.

A szövetség szerint aggasztó, hogy Franciaország és Belgium által már 2014-ben, Németországban pedig idén bevezetett jogszabályokat az Európai Bizottság ahelyett, hogy elítélné, beemeli saját javaslatai közé, és kiterjesztené az unió teljes egészére.

A Krónika által megkérdezett érintettek szerint a legnagyobb gondot nem is a szálláshelyre költött pluszköltség, hanem a kamionok őrizetlenül maradása jelenti. Jelenleg ugyanis nem áll rendelkezésre kamionparkolóval rendelkező szálláshely a fő EU-s útvonalak mentén.

„Tudni kell, hogy az uniós tervezet a hosszú, 45 órás hétvégi pihenőre vonatkozik, amelyet a mi sofőrjeink általában itthon vesznek ki” – mondta György Szilárd, a székelyudvarhelyi Szili-Trans Kft. fuvarszervezője.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések