Időjárás:Időjárás

A német baloldal visszaküldené a migránsokat oda, ahonnan jöttek

Németországban 72000 migráns vár az áthelyezésre, őket a baloldal szerint azok az országok kell befogadják, ahol először beengedték őket az EU területére.
A Die Linke által a belügyminisztériumtól megszerzett adatokból kiderült, hogy Németország 2016 és 2017 márciusa közt összesen 72321 migráns áthelyezését kezdeményezte más országokba, de ebből mindössze 5321 személyt sikerült elküldeni. Ennek a hetvenezer főnek az elhelyezése a déli tagállamok felelőssége lenne, melyek menedékjogot adtak a migránsoknak, majd továbbengedték őket Németországba.

2015-ben az Európai Unióba érkezett menekültek nagy része Olaszországon és Görögországon keresztül került a schengeni övezetbe. Ennek ellenére a két déli tagállam nem hajlandó visszafogadni őket, hanem az Európai Bizottságtól várják, hogy az általuk beengedett személyeket a kvótarendszerrel más uniós tagállamokban helyezzék el.

A migránsokat igazából semelyik uniós tagállam nem akarja befogadni; a nyugati országok szintén a kvótarendszeren keresztül próbálnak megszabadulni tőlük. Az Európai Bizottság 2015 szeptemberben javasolta több mint 160000 migráns áthelyezését, ebből máig 20327 főt sikerült letelepíteni olyan európai országokban, melyek nem tudtak politikai ellenállást kifejteni a betelepítéssel szemben.

Olvasd el a többi hírt is a facebook oldalunkon!

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog