Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Joghurtos céklaleves a tányéron: egészséges és szívmelengető


A joghurtos céklaleves különleges színével és ízével mindenkit elvarázsol, próbáld ki te is! 


Gyorsan elkészül, gyönyörű és még egészséges is ez a céklaleves, amely mellé kínálhatsz krutont, vagy megszórhatod pirított magvakkal. Ez a leves tökéletes választás hétköznapokra, de ünnepnapra is elkészítheted, ha picit különlegesebben kínálod: például csinos kis üvegtálban zöldfűszerekkel és kecskesajttal vagy feta sajttal megkoronázva.

Hozzávalók  

  • 1 fej hagyma
  • 60 dkg cékla
  • olaj kevés
  • víz szükség szerint
  • só és bors ízlés szerint
  • fél teáskanál római kömény
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 2 dl görög joghurt

Elkészítés:

A megtisztított hagymát vágjuk finomra.

A céklát is tisztítsuk meg, és daraboljuk egyforma méretű kockákra.

Vegyünk elő egy magas falú lábast, hevítsünk benne olajat, majd dobjuk rá a hagymát, és dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá az előkészített céklát, keverjük át, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi.

A levest fűszerezzük sóval, borssal, római köménnyel, fokhagymával, és főzzük puhára a céklát, majd pürésítsük simára botmixerrel.

A simára turmixolt leveshez keverjük hozzá a joghurtot, és főzzük rottyanásig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések