Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Egészséges brokkolisaláta: immunerősítő fogás a hideg napokra


A brokkoli igazi szuperzöldség, tele van jótékony vitaminokkal és tápanyagokkal, ezért ajánlott minél gyakrabban fogyasztani. 


Tudtad, hogy egy adag brokkoli C-vitamin tartalma megegyezik egy narancséval? Emellett fedezi a napi K-vitamin-szükségletünket, és A-vitaminban is gazdag. A hűvös őszi és téli időszakban ezért nagyon fontos a fogyasztása, hiszen kulcsfontosságú az immunrendszerünk megerősítésében.

Hozzávalók  

  • 50 dkg brokkoli
  • 100 g cukormentes vörös áfonya
  • 1 db lila hagyma
  • 5 dkg cheddar sajt vagy sörélesztőpehely
  • 1 ek. citromlé
  • 1 ek. olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

A brokkolit alaposan mossuk meg és szedjük rózsákra, majd daraboljuk fel. A lila hagymát kockázzuk fel, és keverjük a brokkolihoz. A vörös áfonyából válasszunk olyat, ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot, ezt keverjük a zöldségekhez.

Szórjuk hozzá a reszelt cheddar sajtot vagy a sörélesztőpelyhet. Utóbbi amellett, hogy kiváló sajthelyettesítő, szintén hozzájárul az immunrendszerünk erősítéséhez, és természetes probiotikum.

Az olívaolajat és a citromlevet alaposan keverjük össze a sóval és a borssal, majd locsoljuk a salátára. Alaposan keverjük össze, és hűtőben hagyjuk állni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések