Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Fűszeres sült csirkecomb iraki módra: egyszerűen készül és nagyon finom


Egyszerűen készül, mégis elképesztően különleges ez a sült csirkecomb, amit rizzsel vagy lepénykenyérrel is kínálhatsz. 


Az iraki ihletésű sült csirkecomb intenzív fűszerezést kap, a hús omlósra sül, és gyönyörű aranysárga színben hódít a sáfránynak köszönhetően.

Hozzávalók  

  • 6 darab egész csirkecomb
  • só és bors ízlés szerint
  • olaj kevés
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 tk. kurkuma
  • 1 tk. sáfrány
  • fél teáskanál kömény
  • fél teáskanál koriander
  • fél teáskanál fahéj
  • fél teáskanál kardamom
  • 1 dl víz

Elkészítés:

A húst sóval és borssal fűszerezzük be.

Vegyünk elő egy serpenyőt, hevítsünk benne kevés olajat, majd a hús mindkét oldalát süssük 8-10 percig. A pirosra sült combokat helyezzük tepsire.

A hagymát tisztítsuk meg, és vágjuk finomra, majd abban a serpenyőben, amelyben a hús pirult, dinszteljük üvegesre (ha szükséges, olajat még keverjünk hozzá). Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, kurkumát, sáfrányt, köményt, koriandert, fahéjat, kardamomot és a vizet. Főzzük 2-3 percig, majd öntsük a tepsibe helyezett combokra.

A húst toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük szép aranybarnára (30-40 perc, a sütési idő a combok nagyságától is függ).

Az elkészült combokat frissen facsart citromlével locsoljuk meg, kínáljunk mellé rizst, salátát és lepénykenyeret.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések