Egyszerűen készül, mégis elképesztően különleges ez a sült csirkecomb, amit rizzsel vagy lepénykenyérrel is kínálhatsz.
Az iraki ihletésű sült csirkecomb intenzív fűszerezést kap, a hús omlósra sül, és gyönyörű aranysárga színben hódít a sáfránynak köszönhetően.
Hozzávalók
- 6 darab egész csirkecomb
- só és bors ízlés szerint
- olaj kevés
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma (reszelve)
- 1 tk. kurkuma
- 1 tk. sáfrány
- fél teáskanál kömény
- fél teáskanál koriander
- fél teáskanál fahéj
- fél teáskanál kardamom
- 1 dl víz
Elkészítés:
A húst sóval és borssal fűszerezzük be.
Vegyünk elő egy serpenyőt, hevítsünk benne kevés olajat, majd a hús mindkét oldalát süssük 8-10 percig. A pirosra sült combokat helyezzük tepsire.
A hagymát tisztítsuk meg, és vágjuk finomra, majd abban a serpenyőben, amelyben a hús pirult, dinszteljük üvegesre (ha szükséges, olajat még keverjünk hozzá). Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, kurkumát, sáfrányt, köményt, koriandert, fahéjat, kardamomot és a vizet. Főzzük 2-3 percig, majd öntsük a tepsibe helyezett combokra.
A húst toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük szép aranybarnára (30-40 perc, a sütési idő a combok nagyságától is függ).
Az elkészült combokat frissen facsart citromlével locsoljuk meg, kínáljunk mellé rizst, salátát és lepénykenyeret.

0 Megjegyzések