Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Sült fokhagymás fűszervaj: ropogós pirítóssal az igazi


Ha szereted az egyszerű, de összetett ízeket, ezt a sült fokhagymás fűszervajat neked találtuk ki! 


Az alábbi fűszervaj titka a fokhagymában rejlik: ahogy a sütőben megsül, édeskés, krémes lesz, már egyáltalán nem csípős.

Hozzávalók  

  • 3 fej fokhagyma
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 12,5 dkg vaj
  • 2 ek. olívaolaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 2 szelet kovászos kenyér

Elkészítés:

Első körben készítsük elő a fokhagymát: vágjuk le a fokhagymafej tetejét, hogy látszódjanak a gerezdek. Helyezzük egy kisebb tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg szóval, ezután süssük 160 fokon 20-25 percig, amíg karamellizálódik. Vegyük ki a sütőből, és várjuk meg, míg teljesen kihűl. 

Ez idő alatt készítsük elő a többi hozzávalót. Mossuk meg a metélőhagymát, aprítsuk össze, majd adjuk a puha vajhoz, keverjük simára. A kihűlt fokhagymafejekből nyomjuk ki a sült fokhagymagerezdeket, adjuk a vajas krémhez, végül egy villa segítségével dolgozzuk simára. Ízlés szerint szórjuk meg borssal. 

Vágjunk két szelet kovászos kenyeret, ezután sütőpapírral bélelt tepsin pirítsuk meg 180 fokon 5 perc alatt. 

Kenjük az elkészített fokhagymás fűszervajat a meleg pirítósra. Ha szükségesnek érezzük, ízlés szerint sózzuk meg. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések