A jól ismert banánkenyér helyett próbáld ki ezt a fűszeres, mascarponekrémes változatot, mindenki imádni fogja!
Ez a fűszeres banános sütemény nagyban hajaz a már jól ismert banánkenyérre, azonban a mascarponekrémmel és a fűszerekkel egy új köntöst kap.
Hozzávalók:
Tészta:
- 3 db banán
- 14 dkg cukor
- 1 db tojás
- 1 dl olaj
- 18 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 tk. fahéj
- fél tk. őrölt gyömbér
Krém:
- 30 dkg mascarpone
- 10 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
Elkészítés:
A banánokat hámozzuk meg, és egy villa segítségével nyomkodjuk össze pürés állagúra.
Helyezzük egy keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot, tojást, olajat, majd keverjük simára a liszttel és a sütőporral együtt. Ízesítsük fahéjjal és őrölt gyömbérrel.
Öntsük a tésztát egy sütőpapírral bélelt kenyérformába, ezután süssük puhára 160 fokon előmelegített sütőben 35-40 perc alatt.
Ameddig a sütemény sül, készítsük el a krémet. A puha margarinnal dolgozzuk krémesre a mascarponét és a porcukrot, ügyeljünk rá, hogy ne maradjon darabos.
Az aranybarna süteményt vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni. Helyezzük egy tálcára, végül kenjük meg a mascarponekrémmel. Helyezzük hűtőszekrénybe 5-10 percre, hogy a krém megdermedjen, utána szeleteljük vastagabb szeletekre.

0 Megjegyzések