Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Egyszerű gombás-parmezános melegszendvics: könnyű, gyors vacsora


Pirított rókagomba, parmezán és kovászos kenyér: három tökéletes alapanyag, amelyekből fantasztikus vacsora készül. 


Svédország nem csak a svéd húsgolyók hazája, az őszi piacokat járva feltűnhet, hogy bizony bőséges rókagombában is. Egy stockholmi piacon kóstoltam ezt az ételt: a frissen pirított rókagomba, a fűszeres parmezán és a tökéletes kovászos kenyér hármasát. Gyakran az ilyen egyszerű fogások a legkülönlegesebbek és a legemlékezetesebbek.

Hozzávalók  

  • 10 dkg rókagomba
  • 1 ek. olaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • 1 ek. vaj
  • 1 szelet kovászos kenyér
  • ízlés szerint parmezán
  • opcionális petrezselyem

Elkészítés:

A rókagombát szárazon tisztítsuk meg, majd egy nedves konyharuhával dörzsöljük át. A nagyobb darabokat szeleteljuk fel.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és dobjuk rá a rókagombát, erős tűzön pirítsuk 5-6 percig. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá egy kis kocka vajat.

Halmozzuk a gombát egy szelet kovászos kenyérre, majd szórjunk rá frissen reszelt parmezánt.

Sütőben vagy air fryerben süssük addig, míg a parmezán rá nem olvad.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések