Pirított rókagomba, parmezán és kovászos kenyér: három tökéletes alapanyag, amelyekből fantasztikus vacsora készül.
Svédország nem csak a svéd húsgolyók hazája, az őszi piacokat járva feltűnhet, hogy bizony bőséges rókagombában is. Egy stockholmi piacon kóstoltam ezt az ételt: a frissen pirított rókagomba, a fűszeres parmezán és a tökéletes kovászos kenyér hármasát. Gyakran az ilyen egyszerű fogások a legkülönlegesebbek és a legemlékezetesebbek.
Hozzávalók
- 10 dkg rókagomba
- 1 ek. olaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- 1 ek. vaj
- 1 szelet kovászos kenyér
- ízlés szerint parmezán
- opcionális petrezselyem
Elkészítés:
A rókagombát szárazon tisztítsuk meg, majd egy nedves konyharuhával dörzsöljük át. A nagyobb darabokat szeleteljuk fel.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és dobjuk rá a rókagombát, erős tűzön pirítsuk 5-6 percig. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá egy kis kocka vajat.
Halmozzuk a gombát egy szelet kovászos kenyérre, majd szórjunk rá frissen reszelt parmezánt.
Sütőben vagy air fryerben süssük addig, míg a parmezán rá nem olvad.

0 Megjegyzések