Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Ropogós lepényben szaftos hús: így készül a kínai hamburger


A kínai burger különleges finomság, amit házilag is kipróbálhatsz többféle recept szerint, mutatjuk a miénket! 


Az ikonikus street food többféle változatban hódít, az egyik legismertebb a bao, ami nem is burger, hanem egy párnaszerű gőzgombóc, amit darált hússal, tofuval, gombával vagy zöldségekkel töltenek meg, és gőzölve készítenek el.

Hozzávalók  

Tészta:

  • 1,3 dl langyos víz
  • 1 tk. cukor
  • 1 csomag instant élesztő
  • 25 dkg liszt
  • fél teáskanál
  • 1 tk. sütőpor
  • 6 ek. olaj

Töltelék:

  • 1 fej hagyma
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 40 dkg sertéslapocka, -comb vagy karaj
  • 3 ek. szójaszósz
  • 1 ek. hoisin szósz
  • 1 ek. szezámolaj
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 tk. gyömbér (reszelve)
  • 1 tk. cukor
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 tk. kínai ötfűszerkeverék
  • 1 ek. rizsecet
  • kevés olaj a hús sütéshez szükség szerint
  • kevés olaj a tészta sütéséhez szükség szerint

Elkészítés:

Tészta:

A langyos vízben keverjük el a cukrot és az élesztőt, majd takarjuk le, és hagyjuk állni 5-10 percet.

A lisztet forgassuk egybe a sóval és a sütőporral. Ezután adjuk hozzá az élesztős vizet és az olajat, és gyúrjunk belőle sima tésztát.

A begyúrt tésztát takarjuk le konyharuhával, és 1-2 órán át pihentessük.

Töltelék:

A hagymát és a paprikát tisztítsuk meg, majd kockázzuk apróra.

Míg a tészta pihen, foglalkozzunk a hússal, vágjuk vékony szeletekre vagy kockázzuk, csíkozzuk fel tetszés szerint.

A szójaszószt mérjük keverőtálba, és adjuk hozzá a hoisin szószt, szezámolajat, fokhagymát, gyömbért, cukrot, sót, borsot, kínai ötfűszerkeveréket és a rizsecetet. Ebbe a pácba forgassuk bele a húst, fedjük le, és tegyük 30 percre hűtőbe, de akár egy éjszakát is állhat a pácban.

Egy magas falú edényben vagy wokban hevítsünk kevés olajat, és ebben süssük készre a húst. A sütési idő utolsó 5 percében keverjük hozzá az előkészített hagymát és paprikát.

A tésztát osszuk 6-8 egyforma kis darabra, amelyekből formázzunk gombócokat, majd nyújtsuk ki ovális alakúra, és forró, olajjal kikent serpenyőben süssük készre mindkét oldalán.

A lepényekben készítsünk bevágást, és ebbe kanalazzuk az elkészült húst.

Így is lehet

A kinyújtott nyers tésztába a húst bele is csomagolhatjuk, majd a bucikat tegyük gőzölőkosárba, és gőzöljük készre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések