Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tejfölös őszi zöldségleves


Egy egyszerű zöldségleves, természetesen pirosan, ahogy én szeretem.  

És most már a kollégák is, ugyanis olyan jól sikerült, hogy nem is tudott belőle mindenki falatozni, mert igen gyorsan elfogyott.

Hozzávalók

  • 50 ml étolaj
  • 1 fej vöröshagyma (130 g)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 szál sárgarépa (200 g)
  • 1 szál fehérrépa (100 g)
  • 300 g csiperkegomba
  • 0.5 db tv-paprika (50 g)
  • 1 tk sűrített paradicsom
  • 1 ek darált paprika
  • 120 g fagyasztott zöldborsó
  • 2 l víz
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 tk őrölt fűszerpaprika
  • só, bors

A habaráshoz

  • 130 g élőflórás tejföl
  • 25 g finomliszt

A tálaláshoz

  • 1 csokor petrezselyem
  • 175 g élőflórás tejföl


Elkészítés:

Olajat melegítünk egy nagyobb lábasban, majd rárakjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, és közepesen erős lángon 3-4 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a karikára vágott répát és fehérrépát, majd 1-2 perc után a szeletekre vágott gombát és paprikát is. 2-3 perc alatt kissé lepirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a darált paprikát és a zöldborsót. 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel, beletesszük a petrezselymet, és ha felforrt, a fűszerpaprikát is. Sózzuk, borsozzuk, és kb. 15-20 perc alatt, közepes lángon készre főzzük. 

A tejfölben elkeverjük a lisztet, majd egy merőkanál segítségével adunk hozzá a forró léből 2 kanálnyit, és csomómentesre keverjük, végül a leveshez csurgatjuk. Egyet forralunk rajta, és lekapcsoljuk a tűzhelyet. Tálalásnál megszórjuk friss petrezselyemmel, és tejfölt kínálunk mellé. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések