A fokhagymás-paprikás sertéstarja igazi fullos kaja, ami jól hozza a magyar konyha szívét-lelkét és azt a házias ízt, amitől mindenki jóllakottan és elégedetten áll fel a tányérja mellől.
Az omlós tarjának jól áll a fokhagyma és a paprika is, a végeredmény pedig annyira fullos, hogy bármelyik hétvégi asztalon megállja helyét!
Hozzávalók
- 800 g sertéstarja
- só
- bors
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- 200 ml alaplé
Elkészítés
A sertéstarját kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.Egy lábasban az olajat közepes hőmérsékleten felhevítjük, a hússzeleteket mindkét oldalukon aranybarnára pirítjuk, majd félretesszük.
Ugyanabban a lábasban a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd röviden átkeverjük, hogy a paprika kiadja az aromáját.
Visszatesszük a hússzeleteket, hozzáadjuk az alaplevet, lefedjük, és alacsony lángon 40–50 percig pároljuk, amíg a hús teljesen puha nem lesz, a szósz pedig kissé besűrűsödik.
Az elkészült sertéstarját forrón, főtt rizzsel tálaljuk.
Tipp: ha nem szeretjük a rizst, nyugodtan készíthetünk mellé főtt burgonyát is, amit akár több folyadékot használva, az utolsó 15 percben, felkockázva bele is főzhetünk.
0 Megjegyzések