A piskóta alapsütemény, amelynek az elkészítése nem nehéz. Ez az egyik legnépszerűbb édesség a palettán, amit szezonális gyümölcsökkel is feldobhatsz.
A szezonhoz igazítva, most szőlővel ajánljuk a piskótát, amelyből mag nélkülit válassz, ha lehet, savanykásabb ízűt, így ellensúlyozva a tészta édességét. A szőlőszemeket érdemes egybekeverni étkezési keményítővel, így nem süllyednek a tészta aljára.
Hozzávalók
- 500 g mag nélküli szőlő
- 1 ek. étkezési keményítő
- 6 darab tojás
- 2 csipet só
- 6 ek. cukor
- 2 tk. vaníliakivonat
- 3 ek. olaj
- 6 ek. liszt
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A szőlőszemeket mossuk meg, majd étkezési keményítővel forgassuk egybe.
A tojásokat válasszuk szét.
A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.
A tojássárgáját a cukorral keverjük fehéredésig, majd adjuk hozzá a vaníliakivonatot és az olajat.
A lisztet a másik csipet sóval és a sütőporral forgassuk egybe, majd adjuk hozzá a tojássárgájás keveréket, majd óvatosan a tojásfehérjét.
A simára kevert masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd a szőlőszemeket dobáljuk bele.
A sütit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-25 perc alatt süssük készre.
0 Megjegyzések