Ez az igazán ropogós sült krumpli titka.
A tepsis krumpli nagyon gyorsan összeállítható, változatosan elkészíthető köret, nem hiába örvend töretlen népszerűségnek. Ha még ropogósabbra szeretnéd készíteni, a szeleteket forgasd majonézes pácba, és ezután helyezd el őket a tepsiben. A fűszerezést tetszésed szerint variálhatod.
Hozzávalók 4 személyre
1 kg krumpli
6 evőkanál majonéz
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál szárított petrezselyem
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A krumplikat készítsd elő: ha vastag a héjuk, hámozd meg őket, és a darabokat vágd hasábokra. A majonézt keverd el a fokhagymaporral, az oregánóval, a pirospaprikával és a petrezselyemmel. Forgasd össze a krumplit ezzel a keverékkel, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben úgy, hogy a darabok ne fedjék egymást. Szórd meg sóval és borssal, és told 200 fokos sütőbe nagyjából 45 percre.
0 Megjegyzések