Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Olasz csirkemell paradicsomszószban: a pizzaiola csirke két nagy kedvenc találkozásából született


A pizzaiola valójában nem más, mint egy fűszeres paradicsomszószban puhult, olvadt mozzarellával tálalt csirkemell.

Ha szereted a pizzát és a csirkemellet, a pizzaiola is hamar a kedvenceddé fog válni. A sűrű, fűszeres paradicsomszósz és az olvadt mozzarella nagyon jól mennek az egyszerű sült csirkéhez. Az egész fogás bő fél órán belül az asztalon lesz, de a legjobb eredmény érdekében érdemes a húst előtte bepácolni.

Hozzávalók 4 személyre

  • 65 dkg csirkemellfilé
  • 50 dkg passzírozott paradicsom
  • 20 dkg mozzarella
  • 6 friss bazsalikomlevél
  • 1.5 evőkanál ecetes kapribogyó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
  • olívaolaj
  • chili ízlés szerint

Elkészítés:

A csirkemelleket vágd nagyobb szeletekre. Szórd meg őket sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd a hűtőbe egy órára.

A pihentetett csirkemelleket egy serpenyőben oldalanként három perc alatt pirítsd meg, majd szedd ki és tedd félre őket. A fokhagymagerezdet késsel lapítsd ki, tedd a serpenyőbe, és pirítsd át fél perc alatt. Ezután kanalazd bele a kapribogyót, és öntsd fel a paradicsompürével. Szórd meg sóval, borssal, oregánóval, és ha szereted, egy kis chilit is tehetsz bele. Tépkedd bele a friss bazsalikomot, és tedd a szószba a csirkét. A mozzarellát csepegtesd le, szeleteld fel, és oszd el a hús tetején. Fedd le, és 15 perc alatt főzd puhára a húst. Ezalatt a sajt is megolvad a tetején.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések