A pizzaiola valójában nem más, mint egy fűszeres paradicsomszószban puhult, olvadt mozzarellával tálalt csirkemell.
Ha szereted a pizzát és a csirkemellet, a pizzaiola
is hamar a kedvenceddé fog válni. A sűrű, fűszeres paradicsomszósz és
az olvadt mozzarella nagyon jól mennek az egyszerű sült csirkéhez. Az
egész fogás bő fél órán belül az asztalon lesz, de a legjobb eredmény érdekében érdemes a húst előtte bepácolni.
Hozzávalók 4 személyre
- 65 dkg csirkemellfilé
- 50 dkg passzírozott paradicsom
- 20 dkg mozzarella
- 6 friss bazsalikomlevél
- 1.5 evőkanál ecetes kapribogyó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál oregánó
- só
- bors
- olívaolaj
- chili ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkemelleket vágd nagyobb szeletekre. Szórd meg őket sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd a hűtőbe egy órára.
A pihentetett csirkemelleket egy serpenyőben oldalanként három perc alatt pirítsd meg, majd szedd ki és tedd félre őket. A fokhagymagerezdet késsel lapítsd ki, tedd a serpenyőbe, és pirítsd át fél perc alatt. Ezután kanalazd bele a kapribogyót, és öntsd fel a paradicsompürével. Szórd meg sóval, borssal, oregánóval, és ha szereted, egy kis chilit is tehetsz bele. Tépkedd bele a friss bazsalikomot, és tedd a szószba a csirkét. A mozzarellát csepegtesd le, szeleteld fel, és oszd el a hús tetején. Fedd le, és 15 perc alatt főzd puhára a húst. Ezalatt a sajt is megolvad a tetején.
0 Megjegyzések